Måndagsbestyr

Betalar räkningar, sorterar papper, hackar sallad, installerar månadens spotifypremiumkod, bokar tvättid, plockar, syr. Full fart på järnvägsgatan!
Hara bara hunnit med det första än så länge. Så jag avrundar här.

Xoxoxo!



Maddo krya på dig!

Dag 05 - Vad är kärlek?

Det skulle jag också gärna vilja veta.. Jag tror att det är så olika för olika människor. En del har lätt för att släppa in den o ta den till sig. Andra är mer försiktiga, och vissa vill inte ha den alls.
Kärlek kan vara mellan två personer. En familj. Vänner. Till djur, eller ett par skor (?!). Okey, man kan inte jämföra kärleken till familjen och mina pistols, SÅKLART. Men jag känner kärlek till båda.. det gör jag.. haha.

Mina största kärlekar i livet just nu, det är familjen nr 1. De är min trygghet och de som gjort mig till mig. Sedan kommer mina vänner som gör livet värt att leva. Jag trivs väldigt bra med den kärleken jag har. Men jag är väl som alla andra och söker nog den där svåra kärleken som man bara kan ha till en person. Och när den personen känner samma kärlek tillbaka. Alla har lika stor chans att få den tror jag.. men alla väljer inte att ta den till sig. Jag är ganska feg när det gäller sånt. Antingen tar jag en omväg, den längsta eller den alla krokigaste vägen. Eller så får jag tunnelseende och vägrar inse att jag tagit fel väg. Ja, hitills har jag haft otur vad det gäller sådan kärlek. Och det är mestadels mitt eget fel. För att jag varit feg.
Men tillslut kommer även jag att hitta rätt, det vet jag.

Just nu har jag all kärlek från vänner&familj, och mår fantastiskt bra.. så jag ser den där lilla extra kärleken som en bonus ifall den skulle dyka upp.


Back from Norway

Hello! Nu har jag landat i Örebro igen. Har spenderat ett par dagar i fjällen, och andats fjällluft. Jag har hört att det ska vara bra. Men istället så gav det mig en fet förkylning. Jag brukar bli lite halvsjuk när jag är ledig. Troligtvis slappnar man av och har tid att tänka efter.
Bortsett från det, och att vi inte hade något vatten i stugan första dagen så har jag haft det toppen. Tur att en gustaf Vasa liknande norsk kom och löste problemet. Vi fick tom koka snö på spisen som riktiga frilufsmänniskor.

Annars har jag såklart dammat av brädan och åkt tills benen inte orkade mer. Vi har haft halvbra väder med dimma och blåst, men backarna var fina. På kvällarna har vi ätit god mat och tittat på filmer, ätit popcorn och turkisk peppar. Jag har tom läst en bok, Elsas värld.. av sofi Fahrman. Sjukt bra. Jag ska genast köpa tvåan! Det här med böcker är underskattat.

Nu när jag är ordentligt utvilad så är det dags för hårdträning. Beach 2011, here I come. Jag börjar med morgonkardio imorrn bitti.

Xxoxo.










Off to Trysil

Tack för alla fina gratulationer på min födelsedag! fick många fina presenter desstutom.
Nu packar jag ner familjen&brädan och åker till Trysil några dagar..
Ses på söndag.
















Dag 04 - Vad bjuder jag på för mat?

Jag är en riktig tacoknarkare. Jag kan ha en sådan tacoabstinens ibland alltså. Helst äter jag det ihop med vänner. Det är lika socialt som att röka. Men ibland slänger jag ihop en tacobuffé åt mig själv också. Det blir ju matlådor i dagar efteråt. Det går ju att byta ut ingredienserna och variera. Från köttfärs till kyckling. Avocado eller gucamole. Ost eller cheddardipp. Banan är ett hett tips.
Jag bjuder gärna på tacos.

Sedan har vi min paradrätt, Flygande Jakob. Jag gör den inte allt för ofta eftersom jag är rädd att tröttna. Och jag måste stolt säga att jag fått lämna ut mitt hemliga recept till flera olika personer.
Det går ju även att byta ut ingredienserna i denna rätt. Man kan välja nyttigare alternativ som att ha lätt matlagningsgrädde, kalkonbacon istället för vanlig bacon, cashewnötter istället för jordnötter. Brukar även ha i morötter för att det är gott.


Happy birthday to me!


Under luggen


Jag har klippt lugg. Har mått dåligt över det hela helgen, men nu börjar jag vänja mig. Och jag ska kalla mig frisör...

Off for tacodinner!

xoxo

Dag 03 - Mina föräldrar

Jag är en av dom lyckligt lottade barn som har haft en trygg och fantastiskt bra uppväxt. Mina föräldrar träffades som tonåringar. De gifte sig dock massa år senare, då jag var tärna på deras bröllop.

Min mamma är min bästa vän. Hon har kämpat för att vi ska ha en så öppen och bra kontakt som möjligt. Det är henne jag ringer när jag verkligen behöver öppna mig och lätta hjärtat. Vi är väldigt olika och har haft många disskusioner genom min uppväxt. Hon har satt klara gränser, och vissa stunder har vi varit väldigt osams. Idag är jag så tacksam för att hon orkat med mig.
Innerst inne vet jag ju att hon vill mitt bästa. Jag vet att hon står bakom mig vad som än händer.
Hon tog bilen in till Örebro när jag grät över en kille. Hon tog bilen och letade efter mig mitt i natten när jag druckit första gången. Hon höll i mitt hår när jag spydde på mig 18års dag.
Tack för att du finns!

Jag och pappa har också en bra relation. Den är helt olik min o mammas. Jag är nog lite av pappas flicka. Och vi är otroligt lika. Jag har ärvt hans lugn&temperament. Det sydländska temperamentet som kommer från farmor. Pappa har också alltid gjort allt för mig. Fast det är nog mamma som har fått sköta "the deep talk".
Stunder som jag minns är när pappa och jag satt uppe och tittade på Arnold Schwarzenegger-filmer medan resten av familjen somnat. När vi var i Rom strosade pappa och jag på stan, drack espresso och njöt av solen.. medan de andra sprang på museum. Jag gillar sådana stunder som vi har ibland!


Som sagt. Jag önskar att alla hade det lika bra som jag. Jag blir ledsen när jag hör hur splittrade familjer kan vara. När ena förldern inte finns med i bilden. Barn som flyttat runt 100 ggr och aldrig får en riktig trygghet.
Jag önskar alla som har det svårt min uppväxt.

Jag älskar er mamma&pappa.



And they're playing my favorite song

Crazy helg, minst sagt! Vi hade hej då fest för Tobbe i fredags. Mannen ska ju vara med i Big Brother.. Det firade vi rejält. Italian buffé, hemmafest och lite vin. Till slut somnade vi i en hög i hans soffa. Väldigt trevlig kväll.. hm hm.

Lördag gick jag till gymmet o värmde upp för kvällen. Vi samlades hos Maddo som vanligt.. sedan gick vi damer ut och dansade. Kvällen slutade väl lite konstigt.. men trevligt hade jag.

Randi&Anita kom förbi nyss. Jag är för bortskämd. Randi hade med sig en tavla som hon målat. Vilken fin födelsedagspresent! Jag satte upp den direkt i hallen. Fick dessutom resepengar för det som komma skall. Jag ska uppdatera om det så småningom när saker och ting närmar sig.
Nu ska ja gå ut i solen, sedan blir det tacokväll och bigbtotha, heejjja Big-brother Tobbe! haha.






Dag 02 - Min första kärlek

Vad är kärlek? Ibland tror jag att jag vet, och ibland väntar jag på att det ska hända. Jag har nog haft några riktiga förälskelser, det vet jag. Men sådan kärlek som man kan dö för, det har jag nog inte kännt.
Det finns dom som funnits med i bilden längre perioder.


Han som jag aldrig trodde skulle se just mig. Han gav mig två mycket nära vänner.


En annan förändrade faktiskt mycket av vad jag är idag. Jag blev blind och såg bara han. Det gav mig väldigt dålig självkänsla och en annan syn på min kropp. Sedan desss har jag haft problem i perioder. Men det har funnits människor runt mig som hjälpt mig att hitta rätt. Men det var helt klart en förbannat stor förälskelse som höll i sig i flera år.


Och så har vi han som var den bästa killen man kan få. Vi var ihop periodvis. Och stöttade varandra när vi hade andra. Blev ihop igen. Och till sist sa vi att vi skulle gifta oss när vi blev stora.
Jag tror att vi visste att vi inte var kära egenltigen, men tyckte helt enkelt mycket om varandra ändå.


Jag har haft flera galna förälskelser. Man vet att det inte kommer att hålla i längden, men det struntar man i ändå. Man är bara uppe i nuet och kör på. Men en sak är säker. Jag kommer aldrig mer låta någon leka med mig på det sättet jag varit med om.
Jag har blivit stark av erfarenheter och väntar fortfarande på kärlek. Jag vill ha han som fyller i mina hål. Man ska komplettera varandra. Ha kul och skratta mycket. Känna sig stolt att han vill ha just mig. Och pirret i magen, det vill aldrig riktigt försvinna.



xoxoxo!

Dag 01 - Presentera mig själv

Förr var jag grym på presentationer. Jag ägde Skunk, Lunarstorm, Smurfa, Humla.. Och där skrev man alltid långa presentationer om sig själv och sina vänner. Det var länge sen jag skrev cv också.

Jag är Julia. Mitt hela namn är Julia Fanny Linnéa Breling. Mitt efternamn hittade farfar på för länge sen, och bytte helt enkelt. Jag och min familj dom enda i Sverige som heter så.
Därför har jag patriotiskt tatuerat in mitt efternamn i nacken, spontant en tråkig dag då Sara & jag satt och fikade.
Jag har även mitt namn på handleden och lite andra gaddar här och där. Alla har en betydelse.

Jag är uppväxt i Värmland, Karlskoga. Vi bodde i ett vitt trähus med stor trädgård på mellanåsgatan tills jag fyllde 19 år. Jag älskade att bo där. Och kände mig inte alls glad att flytta när mina föräldrar köpt ett radhus på Boåsvägen. Tanken var att kunna spendera mera tid i vårat sommarhus i Grebbestad, som är snarlikt det vita trähuset jag växte upp i. Och med tiden blev jag mer och mer tacksam för att de valt huset på västkusten. Det är min absoluta favoritplats. Det är där jag spenderar somrarna. Vi har en båt i hamnen, som vi tar ut till klipporna.

Jag är glad att jag fick växa upp i Karlskoga. Vi har en fin sjö och en trygg miljö. Jag har kunnat gå hem själv sena nätter med klackarna i handen utan att känna mig rädd. Alla kände alla, och stadskrogen förvandlades till en stor hemmafest varje helg.

Jag har haft många tankar om mina framtid sedan jag var liten. Ett tag ville jag bli konstnär (har alltid gillat att rita&måla), och en gång fick jag se en sumobrottartävling på tv.. och ville bli en sån..haha, ja det är sant. Har även velat bli journalist för att jag gillar att skriva. I nian kom jag på att jag ville bli frisör, bara sådär. Och fick tokplugga upp betygen.
Jag kom in.
I trean sökte jag praktikplats i Örebro och hanmnade av en slump hos Randis Hårstudio. Jag fick en anställning direkt efter studenten och nu har jag bott i Närke snart 3 år.
Här har jag träffat underbara människor. Vänner för livet. Jag trivs jättebra och Karlskoga känns långt borta.

Och om jag skulle fatta mig lite kortare om mig själv så är jag en glad & positiv tjej. Fyller 23 år den 21 Februari. Har en mamma och pappa som är gifta, en lillebror som är dubbelt så lång som jag och en ganska splittrad släkt. Jag gillar att träna och har gjort det regelbundet sedan jag var liten. Jag gillar även att festa & ha kul.
Gillar att planera, men även slänga in en oplanerad dag här och där.
Ibland tänker jag inte efter före, men annars är jag ibland för snäll för mitt eget bästa. Och det är något jag vill bli bättre på.. även självförtroendet behöver en push ibland. 
Jag har även fått höra att jag ser dryg ut, vilket är det sista jag är.

Jag skulle nog kunna skriva ett bra tag till.. men eftersom det här bara är första dagen på listan så gör jag inte det. Fick med en hel del iaf..



Xoxo


Jag gör som mina vänner och börjar med en sån här..


Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat?
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – 10 dödssynder

Namnsdagsbarn

Idag är det min dag. Min namnsdag. Min mormor har tom med skickat ett sms och grattat. Och nästa vecka, på måndag, då fyller jag 23 gamla år. Vart tog tiden vägen?! Jag fyllde ju nyss 18. Varför njöt man inte mer av den åldern? Jag och mina damer har diskuterat det flera ggr. Under den tiden är man ju som snyggast, har mest energi och livet känns ganska lätt att leva. När jag numera ser 18-åringar tycker jag att dom är små, och inte förstår speciellt mycket. Föråldrade fjortisar som precis börjar bli lite vuxnare. Hur skönt som helst. Inget ansvar, förbränningen var på topp och kärlekshandtagen långt borta. Maten serverades och tvätten tvättade sig av sig självt..
En kollega sa häromdagen att jag blivit så vuxen. Är det positivt eller negativt ?
Jag har hört att rynkorna runt ögonen börjar synas när man fyller 23. Det ska bli intressant att se på måndag. Antirynkkräm or not ..

Annars har jag färgat håret på min söta vän Kati idag. Hon ställde upp som modell till en ny färg vi fått. Sedan kom Petra och hälsade på på kvällen, alltid kul att träffa henne.
Efter jobbet körde jag ett stenhårt bodycombatpass!
Imorrn ska vi handla mat till fredag.. och besöka Only som har någon slags "extra extra" kväll.

Later!

xoxoxo


Bello

Idag kom det sötaste jag sett och hälsade på. Bello heter han, och är en vit liten schefervalp.




Ge mig fredag nu nu nu! hihi.

xo xo

Love story





 


Kärlek!


All the lovers..

Det är alla hjärtans dag! Tur att jag ska till stallis o äta middag imorrn kväll, så jag slipper sitta hemma o känna mig misslyckad. Det är den dagen då man letar sig tillbaka till stunder som jag kommer ihåg lite extra.

..Jag kommer ihåg min första kyss framför Hannibal på film. Jag kommer ihåg då vi satt i soffan och höll varandra i händerna och inte vågade prata. Vi satt på en parkbänk vid vattnet och bara satt. Vi nattpromenerade och du plockade en blomma till mig från rabatten. Vi åkte runt sjön med hög musik, stannade på statoil och du köpte ett kinderägg. Vi satt på klippan med havet rakt framför. Vi kysstes i ösregn. Vi drack oss fulla och gick ut och dansade. Vi badade nakna en sommarnatt. Du skrev ditt nr på en post-it. Du åkte många många mil bara för att träffa mig.. osv <3

Hoppas att ni får en fin Alla Hjärtans Dag!


There's been a long time since I had some fun

Idag är det söndag! Då jag har full rätt att se ut som ett vrak om ja vill. Jag ligger oftast i soffan mest hela dagen och tittar på tv-repriser, äter popcorn och dricker pucko. Jag vill helst inte umgås.
Men idag har jag lovat bort mig. Jag ska snart bort till min chef & Ann för att ta reda på fakta.
Sen ska vi till salongen och fixa lite.

Helgen har varit toppen. Fredagskvällen spenderades sovandes i soffan med choklad och funlight. Vaknade utvilad i lördags o tränade en timme på morgonen. Strosade på staden och vinlunchades på Olearys.
Kvällen fortsatte på Maddos Mansion, och greveturegatan. Sist men inte minst, Strömpis!

Nu måste jag gå!!

Xoxoxox


Finally

Äntligen internet. Jag har terroriserat 3 i tre dagar! Och det är redan fredag imorrn.
Veckan har gått snabbt. Har jobbat&tränat mest. Och gjort något rätt galet också. Det vet jag dock inte för ens om ett tag. Så jag tänker inte ropa hej än.

Sjukt trött idag. Lägger ut lite bilder från förra helgen, som var mycketmycket rolig. Räkor, vin och tapas. Spontan utgång på fredagen. Tjejkväll hos Maddo, killkväll hos Abbe. Sammanslagning och dans på strumpis.






I like it

Har precis varit på kalas på Ritz. Vi fick pastasallad och champagne. En rosa pantern slank ner. Men det blev en tidig kväll. Och det måste jag tacka Emma för. Jag är inte den som bangar annars, men som morgondagen ser ut så var det bäst så. Men det var trevligt att mingla.
Innan festen gick jag bort till Ego och fick håret fixat.. lövely!
Nu inväntar jag helgen.



Xoxoxo

Counting down the days


Jobbat sent. Haft långt samtal med min mamma, som gett mig ny energi. Imorrn är det lillördag och fördelsedagskalas på Ritz. Jag ska även få hårhjälp av Maria. Nya exctensions ska bli!




Thats all for today!


xoxo


Hunkmaffia


Dregen
& Patrik Grimlund toppar svenska hunk-listan!