Rastlöshet , det värsta jag vet

Ingen skola, knappt. Jag har inte tränat mer på än en vecka och tjejerna är långt borta. Jag fick nog damp ett tag idag. Så ja slängde mig på telen och ringde sofy.. så hon och jag knallade runt på stan. Budgetera MERA säger jag bara! Shoppa smart och tänk efter före =) Jag hitta ett par superblliga shoes som kommer passa skitbra i sommar (om det är fint väder) för de är i vitt tyg. Sofy och jag köpte likadana halsband också, från H&M. H&M btw, är min favvo för alltid. Men Karlskogas duger bara ibland.. I stockholm/Göteborg kan jag gå i timmar..
Gick in till Paris , as usual, och snabbfika, Em titta förbi en stund också.. hon bor ju granne med Paris och hela stan nufötiden.. Sedan drog jag iväg till ett behövligt spinningpass. Jag får för mkt överskottsenergi om ja inte tränar. Sover dåligt och kan typ inte sitta still..haha
Blir beroende av saker ju, fast det är ju bättre att träna än att röka eller nått, så det är ju bra. Mitt tedrickande blir ju överdrivet ibland. Hoppas att inte min tandläkare blir arg på mig på fredag!

Wihoo.. äntligen fest på lördag. Jag har olagliga planer..tss!
Linda och jag kör den fula stilen, hade vi tänkt.

/heejra

Bästkusten

68321-26

Grebbestad har varit mys dom dagarna jag varit där. Solen har skinit och jag har kunnat gått min vanliga runda. Norskarna har invarderat som vanligt och jag har fått jobb!
Det var ju egentligen andledningen till att vi åkte ner, för att ja skulle få provjobba. Men no no, ja fick det ändå! Ja ska jobba på Röde Orm över midsommar, hela juli och halva augusti. Det blir glasssäljande, servering, diskplockning och bartender efter ett tag, hoppas jag! 40 + gillar stället, men ja tycker att ni andra minderåriga (under 30) kan komma dit och göra mig sällskap också!

Annars har jag shoppat lite, åt mig själv och åt mina tjejer som tar studenten. En Musto jacka inhandlades. Det blåser en del på kusten, så jag hittade en perfekt seglarjacka att ha, men tyvärr tyckte mamma likadant, och gissa om hon köper en likadan till sig själv, och mig ? Men jag hittade den först och vägrade att byta färg, även om hon försökte med att jag passade bra i blått också, no way! Men som sagt, ja och mamma får ha schema vid användning av dom. Även lite basplagg behövs, och sommarens färg är ju vit.. så jag har handlat efter vitt. Tröja, linne och halsband.

Nu blir det en hair makeover för fröken Dalin! Tedrickande och lite talk innan tjejerna drar till napa..



Att vara eller inte vara.. seriös?

Tog en paus i pluggandet och hamnade vid datorn, as usual. Kalla mig datanörd, för det är ju sant. Men skulle man jämföra mig med världens hackers och cs-snubbar så skulle jag nog förlora, tack och lov! Dagen har varit inomhus men inte pga regnet. Jag tog en liten sjuk-paus hemma. Bröjar få ont i kroppen och halsen, och det verkar inte riktigt vilja "bryta ut". Jag hoppas att det bara var en liten varning..typ, JULIA GÅ OCH SOOOV! Jag sa till pappa att hyra stand by me åt mig, och det gjorde han.

En annan sak som jag har gjort idag, förutom plugg, tv och tele, är att jag har sytt om ett par gamla levi's jeans till en supercool kjol. Så simpelt men snyggt. Sedan sprättade jag upp några hål för att få ett lite slitnare resultat. Det sista jag gjorde var att hälla klorin över den, för att få jeans tyget lite blekare. (Lite smarta tips från jeans kungen chip & pepper.)

Igår fick jag besök av en Emma och en Malin. Dom kom och lämnade ett urgulligt egengjort kort med rosblad på. På framsidan stod det sweet och på insidan stod det att jag var välkommen hem till Malin på en utav våra vanliga mys/skitsnack/mat/svaller/gråt/skratt/hänggäng/film/te-kvällar..(finns många namn på dom). Jag är ju i Grebbestad då.. och det känns som att det är sist chansen att träffas allihopa innan klasseresor, student och sommarlov. Gabban och Malin åker ju till Stockholm och tänker bo kvar =/ Usch vad allvarligt allt ska bli då. Jag har ju ett helt år kvar i skolan iof, men mina kompisar skaffar sig jobb och flyttar. Det känns så seriöst. Eller så är det jag som är oseriös?



Den lilla svarta och vita

                                68321-25               

Från vänster
Neck kimono dress, Rachel Pally
Svart söt klänning med skärp i midjan, Burberry

Jag tycker att klänning är väldigt fint, och jag hoppas att sommarens väder kan vara så pass bra att man slipper strumpyxorna. De är inte bland mina favoritplagg. Men jag hoppas att klänningen kan bli, för annars är jag jeans tjejen nr.1!
Den "lilla svarta" som man pratar om är något som är väldigt användbart och nått som man inte slänger då den alltid passar. Den här svarta burberry klänningen tycker jag är väldigt väldigt fin eftersom den är så enkel och kan användas nästan när som helst. Till fest och vardags, men med rätt smycken och skor till. Den vita klänningen passar nästan lika bra, förutom mitt i vintern då. Jag tycker inte att vita klänningar passar på vintern om det inte är bröllop.. och även fast snön är vit. Men just nu blir sommarens hit den vita klänningen, och jag ska så snart jag kan skaffa mig en fin. Jag gillar den här från rachel pally som är enkel, och passar även till jeans (love).. ett par leggins är heller inga fel. Klänningarna finns att hitta på shopaholic.se och burberryusaonline.com













Götet

Har varit i Göteborg med HvFr1, 2 och 3, tors-fre. Sååå kul. Vilka roliga dagar.
Vi åkte kl 06 00 från skolan på torsdagen. Tittade på Fucking Åmål i bussen.. man får nästan rysningar av den filmen, minnen! Framme släppte bussen av oss utanför Scandinavium där yrkes-sm var. Vi gick runt där inne en stund. Tittade på alla möjliga olika yrken som bagare, sömmerska, florist, målare mm, och frisör såklart! Efter det gick vi på stan och tokshoppa. När man väl är i gbg så kan man ju inte missa nått, så vi sprang som tokar från affär tilll affär. Jag handlade en "virkad" lång hmm, tröja.. en randig bolero och en marinblå t-shirt som jag tänkte ha till mina blårandiga shorts =) Ett par leggins som kommer att bli väl användbart i sommar. Jag verkar inte vara så poppis i Gbg. Inne på Din Sko var det en kille som kom fram och kallade mig "Levande barbiedocka" när jag och Malin stod och diskuterade vilka skor hon skulle köpa. Innan det var det en kille som sprang fram framför mig och Linda och skrek rakt upp i ansiktet på oss, vi hoppade typ 3 meter upp i luften.

Senare skjutsade bussen oss till Lisbergs Camping där vi fick egna stugor. Jag, Jenny, Linda, Frida och Malin delade på en. Vädret var regnigt och grått så vi funderade ett tag på att dra in till stan, men hur mkt folk är det ute på en torsdag? Så till slut bestämde vi oss för att klä på oss lite mer kläder och dra till Liseberg, och det gjorde vi. Det var verkligen värt det. Där inne åkte vi allt som gick (och var värt att åka). Helt tokiga tills benen sa ifrån. Åkte spårvagn tillbaka till stugan, kollade på kvalet till eurovision..(skulle varit kul om Carola inte kommit med). Dagen efter sprang vi på yrkes-sm igen och tittade på våra egna ettor som tävlade, jätte duktiga! 8:a och 10:a.. det var inte så dåligt iaf =) Helt sjukt vad en del kan göra.. jag vill verkligen vara med nästa år. Men vi får se. Sprang på stan och shoppade upp dom sista pengarna. Då köpte jag en röd vintage lack väska med ett tillhörande skärp, så hett.. hehe. De sista timmarna innan vi skulle åka hem hängde vi på yrkes-sm igen. Fanns mycket att titta på, verkligen mycket olika folk. Vi blev inbjudna på bult-fest den 6:e juni..hahaha. Såg en kille från roomservice och Peter Siepen. Peter Siepen är min idol.. så go stil =)

Det var två lyckade dagar!

På tisdag blir det Sthlm.. och Grebbestad onsdag - söndag


En liten bit av Julia

Att det är boring och regningt ute gör det till en bra ursäkt att jag kan sitta här och fylla i sånna här töntsaker, som faktiskt är ganska kul!

Favoritplagg i garderoben just nu: Min burberry skjorta som jag sparar på, för att inte tröttna för snabbt.
Byter gärna garderob med: Rachel zoe, som är stylist och har koll på det mesta.
Trivs bäst i: Jeans
Bästa stiltipset: Basplagg med coola acessioarer.
Bekriv min stil: Någon sa en gång.. klassisk men rockig
Vanligaste färgen på mina kläder: Vitt och svart
I sommar kommer jag gå klädd i: Cityshorts, linne, ballerina/pumps/kilklck/peptoe med megasize solisar.
Men absolut inte i: En lång kjol eller baddräkt (även om baddräkten ska vara superinne nu..not! )
Jag doftar just nu: sergio tacchini, stile donna
Favoritmodellen just nu: Det förblir nog Kate Moss
Byxa eller kjol: Byxa
Så många skor har jag: 5 par gympaskor, 4 par pumps, 2 par loafers, 1 par ballerina, 2 par espadrillos, 7 par stövlar, 1 par kilcklack och ett antal flipflops (om det nu räknas som skor?)
Smink till vardags: Foundation, mascara .. som bas, annars varieras det väldigt mycket.
Festsminkning: Då blir det nått roligt med ögonskuggan.. och extra solpuder.
Sminktips till allmänheten: Välj ögon eller läppar, inte båda.. lätt att se ut som en clown annars.
Om du fick ett plagg/ en väska/ ett par skor gratis, vad skulle du välja? En klassisk burberry trench, eller en svart spybag, men hur skulle jag kunna välja ?
Mig själv med tre ord: Glad, positiv och inte avundsjuk
Jag tränar: spinning, pump, combat, core, step, gym
Jag ville bli när jag var liten: Jag ville bli sumobrottare..haha


En sak att tänka på...
Snälla, ta bort prislappen som sitter kvar under ett par nyköpta skor. Det ser verkligen inte bra ut!


Lovely

Sitter och dricker te framför datorn, milt grönt vanilj-te. Jag brukar dricka te framför datorn. Jag skiter i om det blir blött på tangentbordet, som mamma jämt tjatar om. Då får jag väl skylla mig själv isf. Att vara besatt av te kan vara ganska jobbigt ibland. Som i skolan då jag inte får det tet som jag vill ha. Där finns det bara tråkigt earl grey som pappa dricker. No thanks!

Dagen: Hitills har den varit jobbig. Vi har haft redovsning som gick helt ok, och matteprov. Efteråt kände jag mig helt tom i huvet, och jag har faktiskt inte en aning hur det gick. Det kan ha gått precis hur som helst. Hemma somna ja till Tyra Banks och nu sitter jag här med tekoppen. Jag ska nog dra en runda på barkbaban snart, om jag orkar ta tag i det. Sedan kommer farfar och vill bli klippt. Hade gärnat följt med Slepicka på fotboll senare också.

Dissen: Jag ångrade redan första steget ut ur dörren i morse, att jag satt på mig strumpbyxor. Det är nog det obekvämaste plagget.

Hissen: "Snygg, sexig och singel" går på tv ikväll.. och 1 dag kvar i skolan denna vecka.. YES! GBG tjejer=) Och jag har läktarplats till alla dif-macther den här säsongen, för jag är ju såå intresserad av fotboll..haha. Men om nån är.. så varsegod att utnyttja!




Här är mina bäbisar!

  

Från vänster:
Burberry, Check Sling
Dior, vintagebag
Donna Karan New York (DKNY)








Golddigger?

Sommarens färger brukar ofast vara varma, då dom passar till solen och värmen. Den här sommaren är även silver hett. Men Golddigger som jag är gillar jag faktiskt guld lite mer. Silver är kallt och hör till vintern.
Jag har hittat några guld-prylar som gärna skulle få bo hemma hos mig.

    

Från vänster 

Guldballerina, Hollywould
I-pod fodral, Friis Company
Guldbikini, Juicy Couture, nelly.se
Guldväska, Fancy Fanny
Halsband, Juicy Couture

Helgen har varit hård. Därför har jag sovit i skolan idag, och nåra timmar efter skolan hemma. Det beror nog en del på att jag inte sover så mycket alls, plus träning och plugg. Jag gillar ju att sova, men jag tycker inte om att gå och lägga mig. Det är ju kvällarna som är bäst, och då man hittar på mer och mer saker som man måste göra. Men det funkar inte spec bra för mig, då jag somnar på lektionerna. Jag ska bättra mig.

Den här veckan är kort. Imorrn har vi två grejer, matte nationellt prov och redosvisning i svenskan. Efter tisdagen finns det inte så mycket mer än att se fram emot Göteborg på tors-fre. Det ska bli så kul. Vi åker ju iof dit för att vi ska få mer idéer och se lite nya frisörgrejer, men jag tror att dom flesta av oss tycker att Liseberg är roligare. Jag satsar på att åka tills jag spyr, ungefär.. haha

Nu blir det spinning, grön/gul puls passar i början av veckan.. då pulsen knappt finns. Man märker att helgerna förstör, för normalt brukar min puls gå ner ganska snabbt i vilopuls igen, men nuförtiden stannar den kvar på mätaren.. Dåligt Julia =/

Föresten är jag besatt av www.shopaholic.se. Kläder i min smak =)

Färg - ett annat språk

Ibland blir jag knäpp på det, och ibland tycker jag att det är roligt. Om ca 1,5 vecka ska vi ha ett stort färgprov. Ett sånt där fett prov på en hel bok. Jag har noll nerver till prov, jag är alltid lite nervös. Men jag har hört att det ska gå bättre om man är det ? Ja vet inte. Jag vill bara skriva alla tusen frågor snabbt, på en gång och sen gå. Färg är som ett annat språk. Ja menar.. vad är 6/0 ? jo det är en mörkblond naturfärg utan ton. Men vad händer om man blandar 6/0 med 6/4 ? Jo, då blir man lite rödhårig, kopparröd om man ska vara exakt. Hur mkt procent H2O2 ska det blandas i här och där då? Och hur många delar färg och referänsfärg? Vilka färger är motsatser till varandra? OCH var sitter fägerna i färgstjärnan?
Dags att börja om från början av kursen, och läsa grunderna en gång till. För dom ska ju sitta stenhårt i mitt huvud nu. Jag tror att det mesta sitter faktiskt, men jag vill så gärna få ett mycket väl godkänd!

Igår fick vi reda på betyget i hantverkskunskapen. Var på praktik på ett annat hantverksjobb, Zari Ateljé i Degerfors. Där fanns det tusen klänningar, och så såg praktikdagen ut ungefär, prova kläder. Jennifer tröttna efter ett tag, men jag provade och provade.. så kul! Jag skulle vilka lära mig att sy ordentligt. Plus att ja vill ha en riktig symaskin. Den jag harvar på här hemma är inte speciellt bra tyvärr. Jag fick ett MVG för arbetet i alla fall.. efter en del slit (som ja faktiskt tycker är kul).
Även om ja tycker att det är kul, gillar jag inte att andra åker snålskjuts på mig.

Egen företagare ? Om ja nu skulle bli det nån gång så tänker jag fixa nån som kan sköta bokföringen åt mig. Plus allt annat papper-fucking-jobb. Jag är helt dum i huvet på företagsekonomin och min lärare verkar tycka att det är kul att driva med mig. Idag fick jag ett VG på dom där skitbudgeterna.. och jag är så GRYMT stolt! haha
Den 23:e åker vi på UF-mässa. Det ska bli kul. För hur dålig jag än är så ska Jenny och jag göra ett asbra UF-företag tillsammans. Vi ska sätta löshår på folk, och jag tror att det kommer att bli poppis.

Gbg om en vecka.. ska bli så fun! För jag älskar Liseberg och jag ÄLSKAR att åka karuseller. Skol-sm ska också bli kul att se, nästa år ska jag också tävla! Japp, det ska jag!!




Skattjakt ?

68321-14     

Från vänster:

Skinnjacka
Svarta pumps med rosett
Dior vintage bag
Halsband
Kedja och Solglasögon (Sienna Miller)

Det är svårt att tro att man faktiskt kan göra STORA kap hemma hos mormor, men jag har fyndat och frossat i hennes gamla samlingar ett tag nu. Även min mamma har en del sparat. Modet kommer alltid igen, och igen.. och igen.
Jag använder min mammas gamla skinnjacka som hon använde på 70-talet (nästan mer än henne). Mammas gamla dior bag slet jag åt mig snabbt. Hemma hos mormor har jag hittat 2 par stövlar (tjock klack, och rund tå), en supernice guldkedja + andra smycken,3 par pumps, hennes gamla lyle and scott och väskor.


Gå och leta hos mormor.. hon är inte så gammal som man tror!

Kolla även: Lindas Blogg! Den är söt!





Väskfest!

68321-9  68321-8  68321-7

Från vänster:

Chanel Patent Double Flap Bag
, Den här väskan gillar jag. En upphottad klassiker. Lack känns helt rätt.

Fendis Spybag.
Den borde finnas hos varenda tjej. Innan jag dör ska jag skaffa mig en sådan. Den här svarta känns som att man kan ha när som helst, och var som helst.

Chloé
Paddington Bag Taupe .
Chloés "padda".. Den kommer också att hänga med länge. Jag gillar färgen på den här väskan. Och den står också högt upp på min önskelista. Tyvärr kostar den endast 10 950 kr på MrsH i Sthlm. Men man kan ju få drömma ett tag!


Ge mig!








 

 

Jag och min Nokia

Visst är det kul att få ett sms? mms, eller att bara nån ringer. Jag blir iaf alltid glad. Det är nog roligast att få oväntade sms av nummer man inte känner igen. Eller att nån skriver "Jag saknar dig" eller "Jag tänker på dig". Mobiltelefonen gör faktiskt vardagen lite roligare ibland. Vad gjorde jag innan jag fick min första, i sjuan? 

 
68321-6 68321-5


Bilden till vänster är på min förra "blingbling/pimpade/Paris Hilton/ Sarah Jessica Parker mm... haha, som jag designat helt själv. Jag sålde den på tradera när jag fick min nuvarande i 18-års present av mina kusiner.

Mobilsignalen? Just nu är det Gwen Stefani - Hollaback girl. Den är bra!
Sms - signal ? En töntig tillgjord röst som säger typ..hallå hallå, jag vill prata med dig.. osv. Den är kul och man blir glad varje gång ungen skriker, haha.

/ Call me :*

Heaven is a place nearby

Jag har fått låten på hjärnan, och det värsta är att det finns två verisioner på den. En med Lene Marlin, och en med Arash. Lene Marlins är den bästa, men arash's är lite kul för att den är mixad. Just nu kommer låtarna spelas på repeat tills ja får skavsår. Just nu finns också "milk and toast and honey" på I-tunes listan. Den är fin och jag gillar Marie Fredriksson. Mot okända hav är en av de bästa! Jag gillar faktiskt den mest blandade musiken, andra mer seriöst, och andra.. hrm, inte. Eller hur sara. haha
Några som jag är väldigt trött på är Green Day. Jag har deras "greatest hits" på min I-pod, och de är ju så många, så det blir för mkt av Green Day.

Dagens:  Jag vann en fight mot sara =D

Krasch: Utanför Mc. Jag vet inte hur det gick till eller hur det gick med dom som var med, men den svarta bilen var helt försörd.

Väder: Det har varit sommar idag. Jag hade min öppna kilklackar utan strumpbyxor (jag gillar inte mormors hudfärgade så mkt) cityshorts, vit stor t-shirt och BigSize solisar. Vi satt på uteserveringen på Paris. Sommaren är här.. wihhoo

Diss: Blodpudding, tivolit i stan (why?) och nationella prov

Snart: Göteborg, skol-sm och Liseberg! Och Stockholm.. UF-mässa i Älvsjö. (Jag och Jenny ska snart ha ett eget UF-företag) Grebbestad i slutet av Maj, sedan är det mitt sista sommarlov, and I Löööve IT =D



Picasso

Grattis Anna-Maria, till körkortet!
Men du oroa mig där ett tag. "Julia, jag måste prata med dig om en sak" sa hon ungefär.
Jag vart så klart orolig tills Becca sa att hon måste tagit körkort. Och jag sprang ut från skolan, och där stod hon.. haha. Vi har varit i Kristinehamn idag. Ätit glass på Picasso.. jag, åsa och anna.

68321-4

Jag Var nyss inne på miss sixtys hemsida. Jag tycker att den var ganska rolig. Så alla som diggar Miss Sixty.. Kolla in
www.misssixty.com. Själv är jag väldigt kär i mina ganska ovanliga Karen-brallor. Köpta på Selfridges i London, efter en del jagande.

Söt

68321-3

Vår nya lilla pärla. Hon finns i Grebbestads hamn i Juni. Sola på klipporn är mys!

Nu ska ja åka till träningslagret.. blir spinning idag, ousch va jobbigt.


typ top 10

Tänkte lista upp nåra bra och dålia grejer.. vi börjar med dom dåliga, för att spara det roligaste till sist =)

10 saker att kasta i soptunnan:

1. STORA FETA JL-loggor.. hade jag råkat köpt en JL-tröja när det var "inne" skulle jag sprätta bort märket, för själva tröjan är det ju inget fel på.

2. Nalle Knutsson. Jag blir bara irriterad av att titta på gubben.

3. Trippel-tången. Var rolig ett tag..

4. För låga jeans. Kläder för väder kan man säga.. O då menar jag atta ALLA kanske inte kan använda jeans som går nedanför rumpan. "Floppisar" är det fulaste som finns (lånade Carros ord)

5. Fejk-goosen.. Goose jackan kommer att bli en klassiker, men aldrig om den kommer ifrån en marknad i Thailand.

6. James Blunt.. Tyvärr, Goodbye my lover!

7. Dirrty sanchez 

8. Regn , det ska vara varmt.. vår och snart sommar nu =)

9. "Spetsiga skor".. först och främst på killar

10. 100 kg blankt vax.. usch


Saker som ja gillar! =)

1. Kilklackar.. kommer jag att ha flera utav i sommar, även peeptoes!

2. Feta solglasögon (..men BARA om solen är framme)

3. Tommy Lee!

4. Love actually, save the last dance, coyote ugly, fucking åmål, hip hip hora, bring it on, festival

5. Solen! Tråkigt, men det är faktiskt snyggast att vara brun.. om man inte heter Bree i desperate housevifes såklart. Dove summerglow =)

6. Wildboys.. Kan kolla på det om och om igen, så kul .. haha

7. Te

8. Exstensions, tills ja  dör

9. H2O2 ;)

10. Tjejerna såklart! Drygaste gänget i stan.. haha

11. Lancômes mascara .. L'extreme

12. Cityshorts

13. Kate Moss

14. Sex and the city för alltid

15. The Kelly Family - I Can't help myself

16.. och att träna på träningslagret såklart!

Jag tycker om massa mer saker också.. men ja hinner inte skriva mer nu, ska ringa jenny och kolla om hon kan hjälpa mig med en sak!

Tjarråå ! =)