Teknik-skit

68321-216
Hade längtat tills idag. Idag skulle jag ÄNTLIGEN få tillbaka min riktiga mobil. Men vad händer ? Den gick inte att laga. Den var fuktskadad! Så jag går åter igen inte att nå, ifall någon undrar ifall jag inte svarar. Ljudsignalen är nämligen trasig. Jag tycker att jag är värd den nya Prada-mobilen! Efter all väntan. Efter alla sms jag inte "orkat" svara på eftersom alla knappar satt fel på lånemobilen. Jag lovar att alla sitter rätt på Prada-mobilen. Åh, give it to me. Jag lovar att jag ska ta hand om den bättre.

Åk med stil

68321-215
Bild från elle

Åka designerskidor från Chanel vore roligt att prova på.. ujuj, lite överkurs kanske, haha..



Day & Night

Day Fashion..
68321-214
Mary-Kates streetstyle är som vanligt snygg. Jag gillar grunge-looken SÅHÄR MYCKET.
Och hennes Chanel skulle jag dö för, och vakta den med mitt liv (?) hee..


Night..

68321-213
Åh vilken undebar klänning! Hela Lopez outfit är toppen, med tillbehör. Att ha den klänningen till vårens fester skulle vara drömmen. Jag ska köpa lite vita fladdrande klänningar tror jag.
Cremefärgat blir snyggt när vintern börjar att ge sig.



Lov ?

Snart helg! Det är jobbigare att ha lov än att gå i skolan tror jag. Visserligen har jag jobbat, och det är inte alls lugnt. Kunderna stormar salongen och jag försöker ta hand om dem så gott det går. Idag när jag rullade permanent så tuppade en nästan av. Iof var det inte mitt fel, men jag blir så rädd för sånt där. Jag kommer ihåg en gång när det stod en ambulans utanför mammas salong när jag bodde på mellanåsgatan. Kunden hade diabetes.

Aja, nog om det! Jag behöver helg. Jag behöver sova! Men jag tror att det får vänta. Jag ska ju ha middag at my place på lördag. Dessutom har jag lovat några tjejer lite slingor och klippningar. Jag ska laga mat, och jag ska hitta ett bra recept på en bål. Ush vad jag "ska"..
En förbättring av min kharma är iaf att mitt rum för tillfället är kliniskt rent, inte ofta det är så. Jag mår bra när det är rent runt omkring mig, men vissa dagar tar latheten över.
Om jag ska vara ärlig så dricker jag minst tre latte per dag, och några koppar te.. mina tänder kommer vara rejält gula lagom till påsk, 2bad! Men jag behöver energi till min hektiska vardag. Har så mycket grejer som ska göras nu. Jag bangade bla uppskrivingen igår. suck..

Ursäkta för ett tråkigt inlägg. Men städningen tog all energi. Och jag har noll inspiration.
För övrigt är pannkaka, med sylt och glass så very very great!
Ciao.

The world's greatest

68321-212

De bästa lipglossen är helt klart dior kiss och Juicy tubes från Lancôme.
Men vilken utav dem är bäst ?
Dagens i-landsproblem! Tål att tänkas på..haha
Jag ska prova i två dagar och se vilken utav dem jag ska satsa på för framtiden.

Min lillebror känner sin syster..
Fick en Juicy av honom idag. Sött!


Grattis Julia!




Idag fyller Julia 19!
Yippie. Tack för all uppvaktning familj och vänner, ni är bäst! Mobilen har gått varm hela dagen. På lördag ses vi hos mig mina tjejer! Då blir det middag och fest.



68321-211






Vad är din fetish dröm ?

68321-210

Jag bläddrade just igenom senaste Cosmo och de hade lagt märke till en ny annorlunda trend. Lack&läder ska det vara, t o m lite fetishm. Jag har även sett en del annorlunda ting på catwalken men tolkat det som framtiden och rymden. Nu när man kollar lite extra så kan man få det till lite annat också. Gareth Pugh's modeller är utklädda från topp till tå, Marni har designat en lackväska.. även Mulberry har gjort detta (såg den nu när jag var i Sthlm, riktigt tuff). Den blå lackskon med väldigt spetsig klack kommer ifrån Lanvin och modellen till höger är designad av Rosa Chá. Nithalsbandet kommer ifrån Tom Binns.

Satsa detaljer!den modiga kan ju köpa en Darth Vader mask från Buttricks.

Britney; Step by step.

68321-169 68321-208 68321-209
Bilder från
People

Snacka om att desperat vilja bli blond igen. Vi har sett Britney bli nästan svart (som jag), sedan rakat av sig rubbet (?) och till sist ta på sig en förskräcklig platina blond peruk.
Jag förstår inte riktigt grejen. Gräset är inte grönare på andra sidan Brittan!

Weekend i huvudstaden

Tog en liten tripp till Sthlm i helgen. Familjen och släkten åkte dit för att min lille bror och min kusin, och min kusins kusin ska konfirmera sig i England i sommar.
Vi bodde på företagshotellet Innedal, rum ägt utav Bofors.

Kunde inte ta ledigt en fredag till från praktiken. Min snälle "boss" på salongen gav mig lite shoppingpengar, väldigt gulligt!
På kvällen hände en kul sak. Min barndomskompis Fredrik (från Sthlm) ringde och frågade om vi skulle ses, så vi tog en fika på Melkan. Vi hade faktiskt inte setts på ca 3 år kom vi fram till.

På lördagsmorgonen åkte vi. När vi var framme träffade jag Emelie på stan. Jag köpte lite kläder och hon en Lv-plonka plus en massa annat. Ganska trötta lunchade vi på Ett litet hak på Grevetureg.
Kvällen blev på Berns med släkten. Vi skålade lite champagne för att ja fyller på ons, hihi. God thai mat blev det också. Kvällen avslutades med en latte på 7-eleven.

Söndagen lunchade jag med Emelie och hennes kompis på Sturebadet. De hade haft en heldag där. Hade jag med behövt efter allt spring på stan. Efter lunchen shoppade jag lite själv, (Shopping är en singelsport). Hittade en trevlig butik på Sturegallerian. De hade just fått in en massa nya DKNY-väskor, men mamma tyckte jag skulle hitta på något roligare, eftersom jag har två DKNY väskor. Så jag köpte en jätte fin scarf från Fendi. Tidigare hade jag även köpt en tunika från H&M.
På kvällen slappade vi på hotellet.

Sista dagen strosade jag runt på stan med familjen. Vi fikade på Gateau och jag köpte ännu ett läppglans från Zara. På Norrmalmstorg köpte jag ett supersnyggt neonrosa påskris (jag har fått rosa på hjärnan). Sedan åt vi på Gallerian, sushi och thai.. igen. Panikköpte ett par svarta skoletter som var riktigt fina och sedan åkte vi hem.

Helgens shopping;
   
Bild 1: Grå tunika med fickor och gråslitna stuprör, H&M.
Bild 2: Scarf från Fendi, TheShowroom.
Bild 3: Grå klänning med fickor och två läppglans, Zara. Svarta skoletter (har bytt ut skosnörena till band), Din sko.
Bild 4: Mitt rosa påskris

Trend Zoom visning

68321-202

Igår damp det ner en lapp om Goldwells Trend Zoom visning i Öret. Eftersom vi jobbar en del med goldwell tycker jag att det skulle vara kul att gå. 7 Mars på Nöjeskrogen Hjalmar.
Sist jag var där på visning var den inte alls bra. Men denna gång är det andra stylister som håller i den, så man kanske skulle ge det en ny chans.

25 mars! Fick förfrågan om vi ville sminka och styla en grupp med konståkare i Örebro. Tyckte det lät spännande så jag är på.


Studentklänning


68321-201Åh, vad perfekt! Precis i den här stilen vill jag att min studentklänning ska se ut. Enkel, sittande BARA på mig och användbar för fler tillfällen än bara studenten. Stockholm blir till helgen, tyvärr lite för tidigt för att sådana här sommarhits ska ha dykt upp i affärerna, tror jag ? Men jag ska ändå hålla ett extra öga öppet. Jag vill ha en kläning som ingen annan har på sig, som det brukar vara när man köper på kedjorna. Därför ska ja satsa på en "icke-kedjad" klänning. Denna på bilden kommer från Susana Monaco och finns på shopaholic. Tyvärr är priset inte lika snyggt som klänningen. Den går lös på 2.690 kr, så därför skulle jag kunna tänka mig en "liknande". Snyggt med svarta skor till den vita klänningen också. En till sak att satsa på. På tal om student, har jag fått fakturan på mössan nu. Äntligen! Började att bli orolig. Mössan med den rosa diamanten. Och om man ska avslöja mera så kommer HvFr3;s student gå i rosa. Våran flagga är klar också!


Roliga skoldagar

En del dagar i skolan har varit riktigt roliga.
Här kommer några projekt vi varit med om efter tre år på frisörlinjen;


Kadettbalen i Karlsborg:
68321-191
Jag gör en utav alla uppsättningar i Karlsborg. Två år i rad fick vi åka dit för att göra frisyrer på kadetternas tjejer. Efter en lång dag var vi trötta, höga av all spray.. men nöjda.

Hair
68321-198 68321-199

68321-194
68321-197
Vårat uppdrag var att göra "galet" och det blev det. Vårat tema för en dag blev "superhjältar", och en annan "flowerpower". Helt klart kul. Blom-uppsättningen var vi riktigt nöjda med, jag och Linda.
Hair var en musikal som visades på musikpalatset, riktigt kul var den.

Yrkes-sm och Göteborgs-mässa
68321-200
Vi var först på Yrkes-sm då vi hade några tävlande. Där fanns alla hantverksyrken. Vi shoppade även, och bodde på Lisebergs camping. På kvällen sprang vi som tokiga på Liseberg och åkte ALLT.
På mässan haffade vi coola Peter Siepen i sin annorlunda men kul outfit.

Ett år senare åkte vi på stora frisörmässan i Götebrog, även den här gången. Alla märken fanns. Även andra saker än frisör. Jag och Jenny sprang som tokiga och toh hål i öronen, solduschade och kollade Idol-Ola. Duktiga grabbarna från Axén var såklart där. Och vi fick även prata med uppfinnaren av vårat lösahår, tresalure x.

Fördjupningsarbete, sömmerska
68321-196
Kläder är min passion. Jag och Jennifer var en hel dag på Zari och provade klänningar. Gittan tog hand om oss och berättade om sitt yrke. Jag vill också kunna sy som hon! Vi fick MVG på detta arbete.

Egen hårvård, G-vik
68321-195

Dagar då vi enbart får fixa med vårt eget hår är uppskattat. Denna dag skulle vi även åka till G-vik för lite gemenskap.


Bruddag
68321-192 68321-193
Avslutning på fest-och brud kursen. På bilden är min "dolly" Anna-Maria. Temat var dockor och prinsessor, typ.. Anna-Maria själv kände inte riktigt igen sig, men jag var nöjd.



Kommande events väntar. Bal och restaurangshow.. vad jag vet nu. Ibland dyker även lite sminkkvällar och sånt. Jag går en ganska kul linje ändå..


Weekend i Sälen

68321-189 
Jag precis uppe från stolsliften. Visar upp mina nya vantar..

Har varit väldigt rolig helg i Sälen. Hälsade på min homie Mathilda. Hon säsongar i Stöten.
Passade på att åka lite snowboard medan hon jobbade. Min snälla pappa (ja han var väldigt snäll i helgen) och min bror.. plus några till, åkte jag med upp. Jag tog ledigt halva dagen från Örebro för att kunna åka lite  tidigare. När vi var framme skjutsade pappa mig till Stöten (de bodde i Tandådalen, alltså 2 mil ifrån). Där satt jag på Mathildas minimala rum bland alla festande säsongare, helt ensam. Men så helt plötsligt hoppade en glad tjej in i Mathildas rum som tyckte att ja skulle hänga på dom, och det gjorde jag. Blev dock ingen fest den kvällen.

På lördagen blev det åkande av i Tandådalen. Såå kul, har verkligen saknat det. Vi lunchade på Wärdshuset. Gulaschsoppa såklart, när man är i fjällen.
Åkte ett tag till. Sen blev det afterskii på Högis. Hade planerat att träffa några från Grebbestad sen i somras, men de syntes inte till. Jag och pappa tog varsin i baren, sen skjutsade han mig tillbaka till Stöten. Där fixade jag kvällsoutfiten och Mathilda droppade in vid niotiden. Då hade jag redan väntat och väntat, och hunnit med några.. haha. Vi festade inne hos hennes kompisar. Sedan åkte vi till brasset. Där inne shoppade vi lite i baren och lyssnade på live-band. Efter ett tag blev vi lite uttråkade och bestämde oss för att åka Taxi. Vi raggade runt lite med taxichauffören, men han körde ner i diket. Så vi blev upphämtade av en ny, som körde oss tillbaka till Brasset. Vi blev jätte pigga igen, och buggade lite på dansgolvet, sedan bröt vi mot en utav mina "lagar". Vi fylleringde runt hela telefonboken.. ooups.
På väg hem, åter i en taxi, blev Mathilda en skåning som kom från Blekinge.. Alltså var det ingen som trodde att Mathilda var en skåning, men kul var det också.

Söndag. Ingen av oss mådde bra, usch. Rummet såg ut som skit och vi drog till Ica för att köpa dagen efter -mat. Cashew-nötter är den bästa lösningen.. och Mer.
 Sedan kom pappa och hämtade mig ännu en gång. Stackaren hade kört hur många mil som helst på mig denna helg, tack så mycket!

Fråga:
Varför blir alla killar så snygga med en snowboard, ruffsigt hår under mössan och hängiga byxor ?
Tål att tänkas på..
Men vi gillar't iaf.

Miniväskan

68321-188

Drömmen kommer ifrån Chanel. Alla våra små-saker behöver en väska. I-pods,
mobiler och till och med minihunden. Oversizetiden är förbi, nu ska de vara små.


Från Romantiken till Framtiden

Modet just nu kan man säga är minst sagt utspritt på massa olika århundraden.
Kul att hitta inspiration från förr och även se hur framtiden kan se ut. Jag gillar det romantiska 1800-talet, även om jag inte är en romantiker själv. I romantikens tid skulle känslor, fantasi och naturen vara i centrum. Jag tycker att designerna har uttryckt sig precis efter reglerna som fanns då.


68321-179 68321-178 68321-177
Från vänster;
Marc Jacobs
Christian Dior
Alexander McQueen

Tillbaka till 80-talet...
Neonfärger! Tigthtsen verkar också få stanna kvar. Ray Bans wayfarers är coolaste glajorna just nu, även om de runda brillorna kommer att konkurera, så gillar jag 80-talsbågarna bättre. Har ett par i rött, från H&M dock. Neonfärgade naglar är också något ja ska satsa på eftersom jag inte är så färgglad av mig annars. Rosa detaljer är konkurrent till de röda.

68321-184 68321-180
Emilio Pucci
Emanuel Ungaro


Och "Tillbaka till Framtiden".. Eller rymden?
Jag tänker då på metallic-trenden som är hetast just nu. Sen är det upp till var och en att fega eller våga. Designerna har slagit på stort på visningarna iaf, som jag tycker är roligt. Detaljerna gör det, att se ut som att man är tagen ur en Star Wars film är nog inte riktigt poängen. Balenciagas skor är framtidsinspirerade, men de ser väldigt obekväma ut.. Kanske är meningen att den höga höjden ska göra en snäppet närmare rymden? hehe..

68321-185 68321-186 68321-187
Balenciaga
Gareth Pugh
Rodarte

Dagens look. (Inget utan min kille)

68321-176 68321-175

När Posh traskar runt själv i sina klackar, skinnkjol och leopardkappa gör hon det.. hm.. inte alls bra. Jag fattar inte att leopardmönstret fortfarande är på tapeten. Har jag missat nått ? Eller är jag bara ivrig på nya trender?
Däremot, tillsammans med killen, Herr Beckham gör hon det med stil. Avslappnat och snyggt.
Davids kläder är att rekomendera! Simpla uttänkta kläder is the shit. Overstylish som bilden till vänster blir för mycket för mina ögon.

Oskrivna lagar

Några saker i livet bör undvikas. Det här är vad jag kan komma på nu.

1. Ha aldrig avskavt nagellack, ever. (jag har brutit mot detta)
2. Vita jeans på vintern funkar inte.
3. Kortkort i minusgrader ser inte bra ut, om man inte tänker tillbringa kvällen på ett uteställe, och då menar jag HELA kvällen.
4. Urringat plus kortkort = för mycket hud
5. Prata inte i headset, folk tror att man är knäpp när man pratar med sig själv.
6. Stoppa inte kontokort, pengar eller andra saker i bh:n på en utekväll. (Även detta har jag gjort).
7. Floppisar, eller "kärlekshandtag" är värre än värst. Bli ingen storleksnörd.
8. Fyllesamtal, lämna mobilen hemma.
9. Inga sms heller! (ojoj, jag är en lagbryterska)
10. Ingen äcklig mat ur pappkartonger kl. 02.15
11. Efterfester.. blir aldrig bra.
12. Kläder med fläckar och hål i. Jeans är ett undantag, om de är designade så.
13. Nr 13 är otursnumret! Läs aldrig andras horoskop, det betyder otur!


Let's packa mer till sälen!
Sleep tight.

Shoppa på auktion

68321-174

Alla kläder, skor och väskor ovan kommer ifrån Tradera. Jag är inget fan av auktionsshopping egentligen, men jag testade ändå att leta fynd, och visst.. det går.
Även om man ska vara försiktig att handla märkes-prylar. Storlekar är också svårt, därför tycker jag att man ska satsa på 2hand och vintage. Man kan hitta unika saker som den ärtgröna klänningen, den gillar jag!
Dior väskan är jag mer osäker på..


Ojoj, klockan är på tok för mycket. Ska ju till Öret imorrn.
Natti.

Äntligen




Nu ska jag plocka fram min Burton och åka till Sälen på fredag.
Träffa Mathilda, åka snowboard, afterskii och HC, absolut!

68321-173

- Vit jacka, Peak Perfromance
- Svarta överdragsbyxor, Peak Perfromance
- Röd sjal, Peak Performance
- Handksar, Peak Performance gore-tex
- Snowboard boots, Burton
- Snowboard, Burton

.. i Geilo, Norge








 

 




 


FÖR höga höjder

68321-172

Pumps från Balenciaga


"Lyx må vara bekvämt, annars är det inte lyx"
Coco Chanel





Nytt hår

68321-170 68321-169
Både Jessica och Brittan har gått åt det mörkare hållet. Även jag nuförtiden. Först hade jag tänkt den färgen Simpson har på bilden  till vänster, men resultatet blev katastrof.. (mitt slitna hår).
Därför tog jag istället Brittans look till höger. Eller rättare sagt, jag hade den.. igår.
Men idag är mina extstensions i en påse, och jag har "nästan" bara eget hår. På sidorna har jag kvar wax-slingorna jag fått av Belgal. Färgen blev kanon och jag ska försöka vara "naturlig" ett tag. Men jag vet ju hur det brukar sluta. För tillfället känns det jätte bra, faktiskt!


Gråa Jeans!

68321-171
Jeans är alltid jeans. Praktiskt och snyggt. Funkar alltid, och till allt nästan. Men lite boring ?
Kul att våren kommer med lite roliga färger. Röda, rosa, lila, gröna, blå, gula.. you name it.
Jag.. som inte är så färgglad av mig, tänker satsa på ett par gråa ?
Visst, tråkigt och kanske inte så vårigt och somrigt, jag vet inte. Men snyggt, och rockigt. I like.
Aguileras är skitsnygga, men en inte så låg midja, och det bästa är att det är SÅ snyggt till röda skor. Röda skor blir också en kommande investering. Jag har ett par pumps, men lite mer modeller vore inga fel.

Lovers&Friends


68321-168

Nej, inte ens det är vi längre..
För jag har både förlorat en lover och värre; en vän.
För Lovers&Friends fungerar inte ihop i verkligheten..