Jag önskar att jag var en sån som inte tänker alls...

Att kliva upp runt 18-tiden, äta frukost, lunch o middag samtidigt och sedan försöka komma ikapp dagen är inte lätt. Men vi klarade oss rätt bra. The Sounds var sådär, Teyddybears var lövely. Brabrabra kväll. Nu ska jag ta mig upp och äta en Ipren, sedan ska kato & jag till mormor på middag.
Undrar om ja ska ta de lugnt idag? Min förkylning säger så, men som sagt.. svårt att lova nått.

 


Get mama a house






Dag 1

Oskar Linnros, The Ark.. Europe. Pips första dag. Helt okej. Vi gick hårt ut, idag blir det lite lugnare.
Ska se the sounds, Timo och teddybears. Det regnar idag.. men förhoppningsvis blir det uppehåll till kvällen. Nu ligger vi båda med datorn på magen, och i den finns en gnutta ångest.


I'm in the corner

I'm just gonna dance all night..


Piip Piip Piip... Då
















Dags att börja packa..

Näst sista dagen i Grebbestad. Det har mest regnat. Vi tog bilen till Uddevalla och torp. Shoppade varsin likadan klänning. Tog bilen till strömstad. Fastnade i en millång bilkö. Till slut kom vi fram.. skulle lämna tillbaka hyrbilen. Pappa stod o väntade på oss på statoil. Fick skjuts hem.

Vi har varit trötta hela dagen. Därför tyckte jag att det var en bra idé att ta en promenad upp på berget. Det är fantastiskt fint där uppe. Regnet blåste i ansiktet och klipporna var hala. Men vad gör väl det ?

Ikväll har vi ätit gurka&morotsstavar till holiday-dipp. Har sett shutterisland.. stina somnade och jag tyckte att den var rätt okej. Imorrn eftermiddag åker vi hem till Örebro.








Jag citerar Jossan; "jag är slut som artist".. Dags att åka hem.


I am sailing..

Man ska föri.. INTE .. blogga en lördag vid den här tiden.. Stina sover på mig. Ja, över mig.. och jag sover inte. Vi har rockat ikväll. Kallsup var första stop. Där drinkade vi och shottade ihop med H.. är de lagligt att göra de arbetstid?.. Mina arbetskamrater igår, dom tyckte att ja skulle släppa lös o smygdricka så att ja kunde dansa på baren, för det fick jag ju om jag ville ? hmm..

Ja..Igår åkte vi på äventyr. Hamnade hos en tant som hyrde ut en våning. Vi gick runt i på smögenbryggan.. åkte turbåt tillbaka till kungshamn. Plockade upp tre sailors utan segel och packade in dom i vår hytt. Vi skulle kränga öl, men fick istället tillgång till hela baren. Det sista jag gjorde var att hoppa runt med shakern.. och agerade bartender på Baden.

Till slut gick 4/5 hem och sov tills viblev utkastastade vid 11-tiden. Sedan åt vi räkmackor på bryggan, till frukost. Våra vänner tog en klippa, vi tog bilen till gbg.. shoppade och åkte berg-o-odalbana hem för att dricka pappas mojitos och gå ut på bryggan i Grebbestad.





 

Hoppas verkligen att solen skiner imorrn. Då ska jag köra klipphäng heeela dagen..

 

 


Pappas dag

Idag har det mestadels varit pappas torsdag. Har mest firat han hela dagen. Jag gav bort en corona-hink fylld med corona när vi grattade imorse. Det tyckte jag var en fin present!
Sedan har jag legat i vår nya hängmatta på balkongen. Lunchat på Nautiq med Breling Family. Mött Stina på Grebbestads lilla busshållsplats. Fixat en lägenhet åt oss i Kungshamn, även hyrt en bil som ska ta oss dit.
Vi ska nämligen jobba på Baden imorrn kväll. Kränga Corona igen.
Men först blir det shopping i Smögen. Möta upp några vänner och äta räkmacka på bryggan. Jag har ätit räkor alla dagar här förutom idag, då jag har ätit musslor mest.



Hemmarökta.


Grillmästarn

 


Strömstad spa

Har varit på Coronajobb på Quality spa i Strömstad. Vilket ställe! Vi krängde ut 40 lådor åt galna norskar, mestadels. Rydell&qvick spelade på dagen.. och eftersom vi lyckades sälja slut på allt dom hade så fick vi sluta runt nio. Emma&jag fick fin middag, fint rum och en flaska rosé av vår trevliga corona-chef.





Efter middagen bytte vi ut vår corona-outfit till fest. Helt plötsligt blev klockan 12 och vi skulle åka med hotellchefen till deras efterfest på Skagerack. Men först, ett stop i mojito-baren.

På Skagerack är det lite suddigt. Hotellchefen lurade mig o sa att jag fått sparken av Corona, och skulle nu börja för fisherman, sen öste han fram fishermanshots som jag inte borde ha druckit.



Japp, den där shoten satt i till frukosten, och gjorde sig påmind hela dagen.. Men vi hade spa-dag förde. Fick varsin morgonrock och toffflor sedan bubblade vi, bastade och plaskade runt i en miljon olika poler och massage saker. Tog en powernap i bilen, och fortsatte med lucn på soldäcket. Rydell&qvick tyckte att vi skulle stanna med dom några dagar på hotellet, men mitt hårdrocksliv var slut för den här gången. Emma misstyckte.











Nu är jag hemma i Grebbestad igen. Har tagit en walk till Tanumsstrand, och tittat på de halvt dolda. Imorrn kommer Stina. Tänkte att vi ska gå till Terassen och lyssna på Andreas Grega. Dessutom fyller min lilla pappa år.


Första semesterdagen!

Idag regnar det. Det gjorde mig inget imorse. Jag drack mitt kaffe och gick runt krossekärr och grönemad. Tycker att det är lite mysigt när havet blåser i ansiktet på en.. man går förbi gamla sjöbodar och halvruttna bryggor. Nu ska vi åka till Nordby och shoppa. Sedan kommer Emma med Corona bilen fullpackad med vår bar, kläder och give aways. Imorrn ska vi jobba i Strömstad på Quality Spa.

Tror det kan bli en bryggrunda senare också.. öl&päroncider inkrupen i ett bås på böstebar känns lockande.



Hej första semesterdagen förresten!

Zzz..

Idag har jag varit totalt däckad. Har icke svarat på samtal. Jag vaknade 13, somnade i en solstol. Vaknade.. somnade på balkongen på en filt. Vaknade, somnade i sängen. Mamma kom in och undrade vad jag sysslade med, min sovställning var nog ganska knepig. Gick vidare ner till soffan och sov vidare i den.
Detta är förklaringen till min osociala dag.

Igår kväll satt vi i trädgården med tända ljus och filtar. Jag, Mathilda, Peter & Magnus. Vi drack rosé och pratade om gamla tider. Vi gick ner till bryggan senare på natten. På vägen terroiserade vi Anna-Maria lite.
Vi hann med både Kallsup och Ormen. Träffade gamla och nya vänner. Sista kvarten svettades vi med Per och de andra.
Sist av allt dukade vi upp räkor här hemma. Fin kväll.

Denna kväll har jag tagit en snabb walk till mina favoritställen. Sedan hade bror och jag filmkväll med Precious och Valentines day. Två fantastiskt bra filmer på en kväll är inte ofta..






Flower Power

Hej Västkusten! Jag är lite besviken, det är inte för solklart här nere. Men vad gör väl de? Jag har ju tagit semester. Har åkt tåg hela dagen. Jag fick ett helt säte själv att sprida ut mig på. Jag gillar inte att prata om vädret med okända personer. Speciellt inte när man är tillräckligt deppig för att solen inte finns. Nej nu klagar jag igen.

Väl framme hämtade pappa och bror mig på stationen. Pappa skulle ha paddlat kanot idag. Men istället hade han den på taket på bilen.

Innan vi åkte in till Grebbestad körde vi in på Tanums största loppis. Okej jag vet att många misstycker, men jag skulle kunna vara där en hel dag.

Tänk att ta den här bussen och bo i den en sommar, en riktig roadtrip med okända mål. Fantastiskt.


Det här är bara en pytteliten del av skiten. Det är som en liten loppis-by. Tänkte höra med Kapten om hon ska med och fynda imorrn. Det fanns ett hippie-fik som vi kunde vila shoppingbegäret på när det började.
Där satt det rockabillysnubbar blandat med 70-talsflowerpowerdudes.

Nej nu ropar Breling familjen. Vi ska äta spätta och räkor. sen väntar en bryggrunda med Branting, Petter & Mange..


My places

Var ett tag sen man lyckades få ner några ord här. Tänkte vara lika fåordig idag också. Datorn får bli ett sistahandsval när solen skiner ute. Har haft en skön lilllördag, utan festligheter.. bara en lång walk med stina, ett kvällsmål på Rosalis och en rök nere vid slottet till ljudet av Björn Rosenström. Livet känns ganska enkelt just nu. Semestern knackar snart på dörren. Jag har tagit ut den i förskott ändå. Har levt som det de senaste veckorna. Snart får jag vila upp mig, andas havsluft och ta långa promenader längs havskanten.


Havskräftor är väldigt gott.


Östralånggatan


My place


My place nr.2


Trappan


Trappan inuti..Och lite vardagsrum


Köket


Matsalen


Vardagsrummet


Hallen på övervåningen


Mammaspappas


Mitt, inte för mycket utan alla mina kläder och skor som brukar ta sin plats.


Mitt place nr.3. Kallsup


Lite fest ska det nog också bli..


Det var lite från kusten. Husbilderna har jar knyckt från Katis blogg.




Det som fanns i min mobil..


Den här bodde i sofies badrum...


Sandra hade köpt nya skor


Mina damer


Kati, Sandra, Matte


Emma och jag lekte på salongen en kväll..


Grebbestads egna.


Vi har parkerat cyklarna vid stranden på midsommar.


Tog en båttur.


Sara och jag


En dag såg jag ut såhär.


Emelie&Jag åkte till Arvika med Corona.. Gissa vem som är redo för ett hopp ?


Fick inte med hoppet.. Bara landningen..


hmm.. ?


Det var ju Petter som hoppade.. Så Kart!


Det här var jag.


Det är rosé som gäller i sommar..


Hos mamma&pappa fick vi champagne och nötter.


Ser lite bitter ut, det är jag inte.


Jorå..


På väg hem i bilen. Fick en rosé av pappa.